The Blues Army Live Chat

Ini permanent post. Teruskan membaca latest artikel kat bawah.

Saturday, November 20, 2010

0 Menarik Nafas Lega....

Fuhhh...Agak lega kerana ada berita baik mengenai masalah kecederaan yang semakin menjadi -jadi sejak 2-3 minggu nie..

ALEX IS BACK!!

Dengan 3 bolos dalam satu match, dah tentu masalah defensive kita nampak begitu ketara..Yeah, apakah yang boleh diharap jika kita meletakkan 4 full Back dalam 4 defensive position ketika menentang Sundal Land?? Good news Carletto mengesahkan Alex akan kembali dalam match menentang Brum malam nie..Kepulangan Alex memang mengejutkan tetapi sememangya dialu-alukan untuk menguatkan benteng tengah!!

'Tomorrow Alex will be available to play, this is good news, he trained well with the Brazilian team but we know that he needs to have surgery,' Ancelotti said. 'Now we are in the position that we can [delay] this, but we know he needs to have surgery. It's not a risk, but his knee needs to be cleaned up.

Mungkin Alex perlu melanjutkan cadangan untuk mendapatkan surgery buat masa terdekat nie, kerana krisis defensive kita amat teruk..Sekurang-kurangnya tunggu sehingga Terry sembuh kemudian barulah Alex perlu menjalankan surgery..

Satu lagi berita baik??


JT FOUND HIS CURE!!

Agak risau kerana sebelum nie JT dilaporkan mengalami masalah injury yang agak serius sehingga dia sebenarnya bermain dalam kesakitan sepanjang 5 tahun nie..Malah apa yang menakutkan adalah ramai pakar tidak tahu masalah sebenar kecederaan JT yang hanya diketahui secara general sebagai 'Nerve Injury'..Mujur Carletto mempunyai hubungan baik dengan beberapa doktor pakar di Italy dan hasilnya masalah JT dapat dikenalpasti!!

Kesakitan yang dialami JT dikatakan berpunca dari bahagian piriformis (pekejadah??) - a muscle in the gluteal region at the base of the back.

'It is tight and the nerve moved in this muscle, so for this reason he feels pain,' Ancelotti explained. 'Now we have to relax this muscle, it is not true he has to stay out for a month, we have to look at his situation day by day. Today he has pain, he will not be involved in the game tomorrow, but maybe it can happen in the next game he is able to play.'


Amat lega aku mendengar JT tidak akan 'hilang' selama sebulan atau lebih kerana ketika itu sememangnya kita amat sibuk dengan jadual padat musim sejuk dan Boxing Day..Dengan Alex juga boleh bermain, walaupun untuk buat sementara waktu, sekurang-kurangnya boleh menampal bahagian bocor di bahagian pertahanan!!

No comments: