The Blues Army Live Chat

Ini permanent post. Teruskan membaca latest artikel kat bawah.

Friday, February 11, 2011

3 Iva sambung kontrak!!

Aku akan tetap berdarah biru!!

Di saat kita masih lagi kecewa dengan kekalahan di tangan Liverpool, berita baik hadir di waktu yang tepat..Ivanovic telah melanjutkan kontraknya selama 5 1/2 tahun bermakna dia akan kekal di Chelsea sehingga 2016!!!

Spekulasi tentang bek Serbia ini mahu keluar bukannya berita baru sebelum nie, kerana agent Iva mengatakan dia mahukan posisi Centreback, bukannya Right Back seperti yang sering diberikan kepadanya oleh Carlettto..AC Milan, Sevilla antara yang sedang mengintai untuk menyambar Iva..Namun kontrak terbaru membuktikan Iva sememangnya komited dengan The Blues dan masalah posisi nampaknya hanya spekulasi sampah media..



Kata-kata Iva di Official Chelsea :

“It is good news for me, it is a very big step for me in my career and I want to give my maximum and try to help Chelsea win a lot more trophies. These things take a little time but my first vision was always to stay with Chelsea, there were not a lot of problems because I wanted to stay, the club wanted me to stay and I want to thank everyone who helped with the deal, I am very happy with that.”


Dengan Iva sudah memastikan masa depannya bersama Chelsea, segalanya nampak baguih dok ada untuk The Blues, terutamanya di bahagian defence..Iva sememangnya salah satu pemain penting kita semenjak menjaringkan dua gol di Anfield 2 tahun lalu..Malah musim lepas dia disenaraikan dalam first 11 EPL Team of The Year hasil aksi menakjubkan sepanjang musim di bahagian Right Back bersama The Blues..Yupp, komitmen Iva, serta kehadiran bintang baru David Luiz menandakan posisi Back 4 kita sudah lengkap!! Aku yakin kubu sekebal ini akan menjadi benteng pertahanan terbaik di EPL untuk beberapa tahun akan datang!! KTBFFH!!

Wall of Immortal :
Ivanovic-JT-Luiz-Ashley Cole




3 comments:

embun d tengah malam said...

kerana agent Iva mengatakan dia mahukan posisi Centreback, bukannya Right Back.....hehehehhehe..(terbalik tu)..ke aku salah....

Raiden said...

embun ape yang terbaliknye hehe..Dulu agen Iva, Dejan Joksimovic kata Iva tak suka main wide kat Chelsea, die prefer CB, kalo tak die blah dari Chelsea..

petikan kata2 agent die dulu :

'The club itself is fine, the only problem Ivanovic has is his position, as he prefers to play as a centre back and instead he is often used as a right back. 'We will talk to Chelsea at the appropriate time. If he is offered a new contract and we agree on all aspects then he will sign. But if not, at that point, we will consider the possibility of moving to maybe a great club like Inter. But for now, I repeat, there is absolutely nothing.'

Iva main CB skang atas dasar situasi sebab Alex injured, dan kedatangan Luiz dah tentu meletakkan Iva kembali ke posisi terbaiknya (walaupun bukan faveret)sebagai Right Back..Bosingwa main bagus, tapi aku lagi suka Iva yang lebih mantap dari segi defensive, cross pon boleh tahan gempak..Iva is our Sergio Ramos!!

embun d tengah malam said...

ouh terima kasih...aku salah...aper2 pun aku suka blog ni...up blues!!!!!!!!