The Blues Army Live Chat

Ini permanent post. Teruskan membaca latest artikel kat bawah.

Saturday, January 23, 2010

4 FA CUP Preview : Fokuskan pemikiran

Bagi sesape yang melihat fixture dan table, korang akan lihat persaingan liga memang sengit dengan tentangan hebat dari Arsenal dan MU..dan Rabu lepas kita dah terlepas kedudukan teratas (walaupun untuk sementara) kepada kanak2 riang ria cuti sekolah Arsenal jadi minggu nie ad lagi suprise kita mungkin akan menerima satu lagi blow iaitu kemungkinan turun ke tempat ke-3 Isnin nie..Kenapa?? MU akan bertemu Hull, satu2 nya match EPL minggu nie, manakala team lain sibuk dengan match FA Cup termasuk la Chelsea..Nape MU xmen FA CUP?? pandai2 la korang cari sendiri ak malas nak citer haha..Jadi jika Setan menang kita mungkin dipintas dengan masih berbaki dua game dari MU..Kita masih punya kelebihan dari segi matematik dan logik akal cuma diharapkan pemain tidak terganggu dengan situasi EPL dan fokus dengan match menentang Preston malam nie!!

Satu lagi berita kurang enak atau 'less delicious', Essien dah di 'konfem' kan oleh Big Bro Carletto yang The Beast akan direhatkan sekurang2 nya 4-6 minggu bermaksud match vs Arsenal sudah pasti kita akan hilang satu jentera di tengah cuma kita mengharapkan dia akan sembuh sekurang2 nya sebelum Big Match menentang Inter Feb nie..

Mengenai Joe Cole lak, Carletto dah bagi hint baek punyer yang JC akan stay ngan Chelsea..Haha sememangnya great news terutamanya wat Fan JC cume die xkan tolerate permintaan bukan2 Joe yang nak men setiap match..betul gk tgok ngan injury history Joe, mmg die nie takleh men banyak2 sangat risau sejarah berulang kembali..Carletto gak kena fair ngan sume player bkan Joe sorang je..Cume probs kecil, ak yakin Joe akan sambung kontrak!! Berita lebih, klik link

Essien?? 'He had a tear in the meniscus, and he has to stay out for four to six weeks,' the manager said. 'I hope four.'

Joe?? 'I don't have any news on his contract. He will stay at Chelsea next year. I'm 100% clear.
OK berbalik kepada match menentang Preston, Carletto dah buat baik perangai x senonoh die dengan awal2 bagi squad lineup untk match malam nie..Boleh tahan gak kerek orang tua nie macam Jose lak pe'el die haha suka hati ko le Ancelotti kasi pecah lobang awal2 jgan pecah gawang lak dah r..

Korang sume jangan tergezut kerana ad beberapa suprise 'best' dari Carletto dengan bebrapa pemain ditiadakan dari kertas list player..Salah Tulis Ke?? Cech, Ash, Joe Cole dan Malouda yang beraksi mantopp antara yang direhatkan untuk match ngan Birmingham Khamis depan:

Full Line Up : Hilario, Paulo Ferreira, Alex, John Terry, Yury Zhirkov, Juliano Belletti, Michael Ballack, Frank Lampard, Deco, Nicolas Anelka, Daniel Sturridge.

Melihat kepada barisan pemain, kita akan kembali kepada formasi diamond 4-4-2 kesayangan Carletto..Mungkin lama xpakai kot Carletto mane leh tahan tinggal falsafah die lama2 leh kematu satu badan jawabnye nanti..

--------Hilario---------
Ferreira-Alex-JT-Zhirkov
Belletti-Ballack-Lamps-Deco
-----Anelka-Sturridge---

So, wat pertama kali kita akan melihat gandingan duet Anelka dan Sturridge beraksi, harap mampu menghasilkan banyak gol dan bagus gak memasukkan kembali Sturridge yang direhatkan match lepas, risau selera gol die lepas Watford haritu dah tertutup..Xkisah le tertutup pon dapat cuit2 assist kat Anelka ngan Lampard pon jadi r..nmun agak janggal kembali ke formasi asal sebab menggunakan 4-3-3 kita sudah menghasilkan 12 gol dalam 2 game dan jelas permainan lebih menarik dan entertaining..Mungkin Carletto lebih mengetahui dan diharapkan pilihan die tepat..

So, tidak terlampau mengharap tetapi tetap optimis, ak bjet result malam nie :
Preston (0) -Chelsea (3)

Match Live ESPN Sabtu 8.30 malam..KTBFFH!!

Bagi sesape yang takde Astro tapi Internet laju gler babas, ak da try cari stream live internet match nie..nie first time ak try letak link stream kat cnie so kalo ad feedback pape gtau ak..pastikan internet betul2 laju kalo x panas je la tgok sangkut..Kalo korang ad link stream lagi best, post kat shout box..Tx!!

LIVE STREAM

4 comments:

R.K said...

Yang aku tak paham , Belleti tamat abis season tapi dia turunkan juga .. untuk ape ntah ?
kalau sambung kontrak , aku paham lah kenapa ..

*ni can untuk deco tunjuk ape yang dia ada .. jangan kekal hampeh dah la ..

Blue Blood Forever .

Raiden said...

Mgkin sbb Belleti sorang je yang leh men kat posisi Essien..sape lagi yang leh harap?? Matic still berhingus, Ballack malas curi bola, Mikel still kat Angola..

Raiden said...

Ak respek kat Belleti sbb die versatile, walaupun diturnkan kat posisi2 berlainan, right back ataupun mf, die tak penah merungut dan still perform bagus..kontrak xsambung sbb die dah tua sangat..alang2 nak abes kontrak, lebih baik gunakan Beletti sepenuhnya sebelum die chow..

R.K said...

tua tapi still onform .. sambung la 2 tahun lagi ke sampai abis ban ..
*CFC memang kekurangan mf ..