The Blues Army Live Chat

Ini permanent post. Teruskan membaca latest artikel kat bawah.

Saturday, January 30, 2010

1 Target baru Super Frank

Lampard ketika mendapat 100 gol untuk Chelsea pada 16 February 2008-Next target??

Lampard sememangnya marvellous footballer dan ak kata bukan kerana ak memang Fan Chelsea tetapi dengan rekod jaringan yang sememangya superb, deh tentu ramai yang sukar menafikan Super Frank sememangnya midfielder yang menggerunkan!! ..Fan Mu mgkin boleh berbangga dengan Ronaldo yang menjaringkan 42 gol musim 2008/09 tetapi sape leh mencari seorang pemain tengah yang mampu menjaringkan 20 gol secara konsisten setiap musim?? Gerrard?? awal2 lagi xlayak..season nie pon men teruk gler..There is only one Lampard!!

1 Bobby Tambling 202 (370)
2 Kerry Dixon 193 (420)
3 Roy Bentley 150 (367)
= Peter Osgood 150 (380)
5Frank Lampard- 143 (455)
6Jimmy Greaves 132 (169)


Semenjak menjaringkan gol ke 100 menentang Huddersfield pada 16 February 2008, Lampard tak pernah berpuas hati dan terus menyumbat gol..Terbaru, dengan dua gol menentang Birmingham, Lamps kini telah mencapai gol ke 13 die musim nie dan ke-143 untuk kelab, hanya 7 gol kurang dari legend Peter Osgood(pic)..Target terbaru frank : 150!!

I’ve set the benchmark of 20 goals a season and I’d love to be there again.

“I’m on 13 now and if I can carry on, keeping scoring and helping the team, and get to 20, I’d be very pleased.

“That would put me on 150 and level with Peter ­Osgood. Funnily enough, I know ­exactly how many I need. I’ve got it all in my head.

“Scoring 20 goals would put me level with Osgood and Roy Bentley. I’d love to get there. Osgood is the Chelsea legend – him and Franco Zola.
Semoga lebih banyak gol yang akn terhasil dari Super frank season nie dan jika die leh jadi Chelsea All Time Top Scorer mengatasi Bobby suatu hari nanti, dah tentu Frank akan menjadi Legenda Terhebat Chelsea!! All the Best Frank!!

1 comment:

K@mpung Chelsea said...

adoi,ingat baru nak post artikel yg lampard target 150 gol musim ni,hehe tapi ko dah post,xper ar...hehe