The Blues Army Live Chat

Ini permanent post. Teruskan membaca latest artikel kat bawah.

Wednesday, January 6, 2010

1 Media punya pasal, Malouda dapat nama

Media massa - biasalah diorang nie mmg suka putar belit fakta xkira la berita 9 sept, terrorist, artis, kengkadang footballer pon leh kena gak!! Nk kasi berita dan paper masing2 laris barangkali 2 pasal diorang tukar cerite..xtukar banyak, cume pusing sikit je dah cukup untuk mengubah keseluruhan isi artikel so pastu leh la diorang letak tajuk yang panass2..

Nak dipendekkan citer, Pak Uda @ Malouda kali nie jadi bahan utama (mungkin nak kasi prank untuk tahun baru kot huhu) Berdasarkan laporan dari sokkabar Perancis, L'Equipe yang temubual Pak Uda kalo dah buat sesi luahan perasaan ngan diorang tentang persaan tak puas hati die dengan Ancelotti, Lampard dan nak tukar kelab..

Berita yang keluar(2 Jan) :

1) Dengan Ancelotti, Malouda mempersoalkan taktikal Carletto yang x sesuai dengan corak permainan die :

"Carlo Ancelotti's tactical system is physically very demanding. Recently we showed less intensity, the game was less fluid but that system allows us to be in our current position. All the players support it.

"Before the match against Birmingham [City], I talked to the coach," revealed the 29-year-old. "I told him about my frustration. I believe I have succeeded in my start to the season, but during the key matches against Arsenal or Manchester United I was on the bench.


2) Dengan Lampard lak, die xpuas ati dengan legend nie sebab tempat Left midfielder dah dicuri Frank yang die anggap lebih dipilih sebab pengaruh dan status Frank kepada Fans dan Kelab :

"My competition with [Frank] Lampard as left midfielder? It is his best position. He played like that in the England team, and we are in a World Cup year. At a certain point, the status has to be in relationship with the performances.

3) Jadi tanpa banyak soal, Malouda dikatakan merajuk ingin membawa diri umpama dak remaja skang yang ingin lari dari rumah :

"The frustration is above all for the big games. I'm ready to look elsewhere. Finding another club is not a problem. But the club has closed the door to any departure, whether it be in January or in June. The coach is counting on me."

Peh habis je kuar citer nie konpem la Big Man Carletto naik hangin satu badan sebab cakap sorok2 kat belakang die, jauh lak 2 interview sampai kat Perancis..nape xcakap kat England je senang?? Munkin CArletto tak paham cakap Perancis kot..die cakap English pon pelat macam Marlon Brando aka Don Vito Corleone dalam filem The Godfather cakap huhu..

"Pe salah patik??" kata Laksamana Hang Uda

Malouda yang cuak separuh mati ngan interview nie pon gelabah jap sambil lap peluh die cakap kat press : "Nothing that you could read came out of my mouth," So, pe sebenarnya yang terjadi??

"I spoke about my frustrations about not appearing in the big games because of the World Cup. It is a World Cup year and I have ambitions with the French team and want to start the big games, but that's it."

3 Jan-Pertemuan dijalankan serta merta sebelum match ngan Watford haritu antara Malouda-Lampard-Carletto dan selepas perbincangan berapi dilakukan isu nie dikire selesai dan hasilnya kedua2 player nie bermain bagus di atas padang dengan kedua2nya menjaringkan gol dalam acara membelasah bertubi2 Waksemput 5-0!!

Situasi selesai dan Pak Uda ternyata gembira salah faham nie dah berakhir"It was not easy to have to do that on the day of the game, but we're big players and the situation is very clear with everybody. I just gave an interview in France which was really badly translated and that's it. The situation is clear and there are no problems here between me and the manager and me and Lamps. That's the way we have to sort out the problems."

Pekata Big boss Carletto?? Selaku manager ak harap die akan lebih tegas kepada player yang berani wat statement camnie sebab boleh mencetuskan pergaduhan die bilik persalinan..

“I explained my position, he explained his and for me it was finished,”

Line and clear statement Carletto dan ak harap takde player yang akan wat hal lagi sebab skang nie kita lam busy period dengan ketiadaan pemain2 Afrika..ape2 masalah dalaman kelab dah pasti akan merugikan kelab kita sendiri..

Media mungkin ad agenda tersendiri tapi 2 sume bergantung gak ngan player agar tak terjebak dengan taktik reporter yang cuba mencungkil kata2 panasss dari mulut pemain yang dah pasti akan mengundang masalah..Moga Malouda dan player2 lain terutama yang muda lebih carefull pasnie semasa membuat interview..SESUNGGUHNYA LIDAH ITU LEBIH TAJAM DARI MATA PEDANG!



1 comment:

Umar_MoshingR@nger said...

haha jahanam punyer media...haha banyak giler die puta belit..aku ingat kes malouda kecewa dengan taktik ancelotti tu betul,rupernyer media yg wat criter lebih2...