The Blues Army Live Chat

Ini permanent post. Teruskan membaca latest artikel kat bawah.

Friday, April 23, 2010

2 Interview khas bersama Delac..

Jurus terhebat Delap (rujuk interview)

Ehem2 aku baru sahaja mengetahui walaupun transfer window belum dibuka dan Chelsea pun masih berlumba2 untuk mengejar Double, tetapi kita sudah dikatakan mendapat muka baru di dalam skuad summer nie, bukan Pato, tetapi pemain muda dan antara prospek hangat Europe, Matej Delac..

Delac nie merupakan keeper muda dari Croatia, baru berumur 17 tahun tapi dah feymes tak ingat di negara sendiri, menganggotai Inter Zapresic dari kecil, dia merupakan prospek terhangat apabila menjadi anggota termuda pernah dipanggil untuk skuad senior Croatia ketika berumur 17 tahun di kelayakan WC..Mempunyai ketinggian 1.90 cm seperti Big Pete, Delac dilihat mempunyai masa depan cerah selaku successor Cech di masa akan datang..

Chelsea dikatakan sudah mendapat persetujuan pre-contract agreement bersama Delac dan dia akan hadir di kem Chelsea apabila sudah berumur genap 18 tahun pada 20 Ogos nie..Untuk mendapatkan informasi lanjut, aku (TBA) sudah mengadakan temuramah rasmi bersama Matej Delac (MD) , jom usha :

TBA : pekabo Delap??
MD : Delap?? nama aku Delac la..baca betul2 la bro..
TBA : Oh mintak maaf..Delap nie pemain Stoke tu..sory Delap, eh Delac..
MD : takpe, Delap tu sama jugak la macam aku, main bola pakai tangan..baling bola jauh tak ingat macam American Football..takkan bro taktau kot..
TBA : (Kuang hajar, dia pekena aku balik)..Emm, Delap lain, Delac lak, nama lebih kurang, takkan takde kelebihan kot??
MD : aku ada kelebihan menghasilkan bola baru je, tak caye?? rujuk gambar kat atas post nie (sambil dia tunjuk ke atas)
TBA : emm, camne tu?? (masih bingung)
MD : la, usha gambar nie, aku boleh menghasilkan bola baru keluar dari tapak tangan..5 bola je boleh dihasilkan setiap hari..kira kem Chelsea tak perlu risau jika tiada supply bola nanti..
TBA : Owhh..erkk..(agak blur-giler apa budak nie??)..lupakan pasal tu, kita teruskan dengan soalan pertama la, apa perasaan bila dapat join Chelsea di usia muda??
MD : Yup, dah tentu gembira dapat menyertai kelab gergasi seperti Chelsea..aku still belum kategori pro, jadi hanya boleh sign pre-contract dan umur sweet 18 nanti baru aku leh join The Blues secara rasmi..
TBA : Okeh nie first time transfer ke England, camne preparation ??
MD : Chelsea ada hantar banyak tape kat aku pasal EPL, tape2 lain pon ada gak macam2 kaler, tapi tak sesuai la aku citer kat sini..Di Croatia pon ada beberapa scout The Blues memerhatikan prestasi aku dari semasa ke semasa..macam VIP pon ada aku rase..Scout diorang memang terbaik..
TBA : Dengar kata Disember lepas ko ada datang training bersama skuad Chelsea kat London, camne, apa perasaan masa tu??
MD : Pegh, memang best first time jumpe diorang depan mata macam nak pengsan lak..Big Pete memang power abes dan aku cuba try beberapa jurus terbang ke awangan dari Bro Cech..
TBA : Ko macam minat je Big Pete, aku pun minat gak, haha sebok je, sapa keeper idola??
MD : Dah tentu Big Pete!! dan sorang lagi keeper kelab murahan tak masuk CL next season tu, pe nama dia, ya, Libepul-Pepe Reina!! tapi Reina agak bangang akibat kebangangan Libepul yang main teruk gak season nie..Aku harap dapat menjadi sehebat idola-idola aku suatu hari nanti..
TBA : Ko nie muda lagi, tak sedey ke tinggal famili muda2 camnie pergi luar negara??
MD : Aku okey je, aku bukan jenis homesick macam Khalid Jamlus, pergi oversea kejap pastu balik sebab lama tak pekena kari..lagipun aku dah besar, dan awek2 London pon dengar citer kiut-miut..
TBA : Apa perasaan bila dah jadi football star kat Croatia??
MD : Susah nak kata, tetiba je semua orang kenal aku, kat Facebook lagi la ramai add aku sampai nak penuh inbox aku, nak main Farmville pon susah..Agak best la jadi fofuler nie..
TBA : (ciss takbur habis budak nie) Emm, okey la setakat nie je la, Good Luck untuk karier di Chelsea, Delap..
MD : adoi, Delac la..papepon trimas..
TBA : ahh, whatever..









2 comments:

R.K said...

bongkak betul delap ni , eh , delac ..

Raiden said...

amik delap jadi keeper bagus gak, boleh baling bola jauh2..