The Blues Army Live Chat

Ini permanent post. Teruskan membaca latest artikel kat bawah.

Sunday, March 14, 2010

6 Post Match : Malouda bukannya pemalu lagi!!

Bukan lagi Si Pemalu

Dua assist, satu gol yang superb dari Malouda merupakan faktor utama Chelsea berjaya meraih kemenangan berharga 4-1 ke atas West Ham semalam..Cross dan dribble yang effective dari sayap kiri, posisi kesukaan Malouda, sememangnya menjadi sumber serangan utama Chelsea kini..Ak yakin sekiranya Malouda kekal mantapp, dia akan menjadi antara tunjang utama dalam Resurrection of The Blues menjelang penghujung musim nie..Ini bukan kali pertama, season lepas, Malouda turut beraksi hebat di hujung2 musim, ak harap dia dapat melakukan yang lebih superb lagi kali nie!!

Okay mengenai match semalam, formasi awal dan barisan skuad tak banyak beza dari jangkaan aku, cuma Zhirkov sahaja yang tidak menjadi starting lineup..Joey masih lagi disisihkan dari kesebelasan utama walaupun prestasi Anelka agak hambar kini kerana terpaksa beraksi di posisi winger, tapi Carletto masih lagi mempercayai Anelka dari Joey..

Formasi 4-3-3 jarang sekali gagal mencipta gol, dan First Half kita mendapat gol seawal minit ke-15 hasil tandukan kepala besi Alex (bukan SAF hidung merah) berpunca dari cross kaki kiri Malouda..namun pergerakan di midfield masih tidak teratur menyebabkan Chelsea gagal mencari gol kedua..Jangan tunggu lama2 nanti disambar orang..Sepertimana ketika menentang Citeh, pihak pelawat suka menjaringkan gol dari sumber yang tidak disangka2..Volley dari bekas pemain Chelsea, Scott Parker jelas melemaskan keeper bidan terjun Si Bulldozer untuk gol penyamaan The Hammers..Mungkin nie antara babak2 yang ditakuti menjelang pertemuan bersama Inter nanti..

Second Half jelas Carletto sudah memberikan kata2 keramat kepada player2 The Blues " Serang habis-habisan" adalah motto terbaru, dari tiupan wisel minit ke -45, kita garang menyerang dari pelbagai sudut, dan akhirnya hasil dribbling solo dari Terry, cross dari Malouda dan Tandukan Padu dari Didi, gawang jagaan Robert Green akhirnya bocor gak buat kali kedua..The Blues tidak lagi menoleh ke belakang, serangan bertali arus dilakukan umpama Pearl Harbor yang di bom oleh pejuang kamikaze..Tandukan Alex ditepis oleh Green dan tendangan susulan Terry hampir menjaringkan gol ketiga buat Chelsea..

Joey akhirnya mendapat peluang diidamkan apabila masuk menggantikan Anelka yang sekali lagi menghampakan..Walaupun kurang mendapat bola, jelas kemasukan Joey serba sedikit menghidupkan sayap kanan yang agak kurang dimanfaatkan sepenuhnya oleh Anelka..tetapi tumpuan kemudian bukan kepada Joey, tetapi provider sayap Kiri iaitu Malouda yang bijak merencana serangan, dribbling dan shot yang cantik ke penjuru gawang mengingatkan ak kepada aksi Robben di zaman kegemilangannya..Sememangnya Man Of The Match!! Adakah Malouda mampu menjadi sehebat Wing Wizard Belanda nie??

Pakcik Robben

Masih belum berakhir, walaupun kemenangan hampir pasti dengan kedudukan 3-1, gol tetap dicari kerana goal difference turut menjadi unsur utama dalam persaingan liga kini..Sepakan padu Lampard sekali lagi ditepis oleh Green, namun The King pantas menyambar untuk Gol ke-4 Chelsea sekaligus menamatkan cabaran The Hammers secara permanent di Bridge..Kemasukan Zhirkov di penhujung game sedikit sebanyak menceriakan kem Chelsea yang dilanda wabak injury memanjang..Match tamat, Chelsea kembali di atas, dan West Hampeh kekal di relegation zone, sorry Zola..

Match Highlight :




Bagi aku kemenangan nie sememangnya Big Boost untuk moral pemain selepas kekalahan mengejut kepada ManC sebelum ini...harap2 kita dapat mengekalkan prestasi yang sama sehingga ke akhir musim..One Down, 9 Waiting!!

Match selepas ini lebih penting, Skuad Inter dan kunjungan Special One di Bridge amat dinanti..Prestasi Bulldozer stabil tapi agak merisaukan, dan ak harap Zhirkov mampu fully fit di waktu yang tepat..Mari sama2 berharap agar kita mempunyai skuad yang benar2 mantap Selasa nie..KTBFFH!!

Uncle Duff, tolong score 8 bijik gol lawan Setan nanti


6 comments:

fS-86 said...

Risau kat keeper..Turnbull macam nervous lawan Team Uncle Zola aritu..

Walaupun kemenangan pasti 3-0, jangan maen2 ngan team Abang Morinho.

Kompom 3-0...

Raiden said...

pegh fS-86, target tinggi tu 3-0, harap2 menjadi r huhu..

ak target 8-0 je..

eddie dewanaga said...

kita jgn gabra jumpa Inter nanti, relax, cover Turnbull elok-elok...

gua nak tengok Zhirkov dan Carvalho, Terry dan Ivanovic cover bawah. Bikin khemah cukup rapat...

Raiden said...

ak harap Zhirkov fully fit dan boleh main nanti..

attack habis2an sayap kiri dari Malouda dan Zhirkov memang masyuk la nanti..ak yakin Didi akn gol kurang2 satu..

fS-86 said...

Skrg ni Alex lg menwan hati lah berbanding Carvalho.

Lucio tu memang tak guna. Kena suruh Malouda patahkan kaki dia nih..

Raiden said...

Hmm Lucio memang payah-penjaga tetap Didi, tak pernah lepas..Harap pemain lain dapat score jika Didi kekal dikawal ketat..tgok muke kerek Lucio memang rase nak gaduh pon ade wakaka..