The Blues Army Live Chat

Ini permanent post. Teruskan membaca latest artikel kat bawah.

Wednesday, March 17, 2010

5 Percaturan Ancelotti Bawak Mati


Ak pasti semua sudah tahu, Chelsea sudah crash out dari Champions League..Amat janggal selepas kita selalu mara sekurang-kurangnya semi final dalam dua musim terakhir..Tidak mahu menyalahkan sesiapa, tapi still percaturan Ancelotti memang menyakitkan hati..Corak formasi Chelsea di First Half walaupun masih belum dapat menghasilkan gol, bagi aku tetap stabil, efective dan jika dikekalkan, ak yakin kita mampu mencari gol kemenangan..Namun Ancelotti memberikan taktikal yang amat berisiko bagi aku di minit ke-60 , mengeluarkan midfielder seperti Ballack dan Defender Zhirkov untuk meletakkan striker berduyun2 di hadapan, memang menempah maut berdepan dengan skuad seperti Inter..Sememangnya strategi yang tidak bijaksana, berdepan dengan Inter, kita memerlukan kekuatan defensive kerana barisan midfield dan striker mereka amat bijak mencari ruang..Memasukkan Joe Cole dan Kalou, dengan tiada lagi asas kukuh di bahagian defense dan midfield, kita mudah ditembusi..Congrats untuk Special One, sememangnya chants 'Jose Mourinho' masih bergema di Stamford Bridge..Fokus kini untuk Premiership dan FA Cup..


5 comments:

fS-86 said...

Secara taktikalnya, Ancheloti salah..Kenapa perlu buang seorang defender ganti dengan attacking midfielder? Sepatutnya, buang defensif midfielder..Main long-ball..

Pengadil pun bleh jadi tak pakai..Tak guna!!!

fS-86 said...

Aku sanggup pink-kan blog aku tanda berkabung atas kekalahan Chelsea ni..

Nak tunggu season depan? Aduy!!!

eddie dewanaga said...

gua terduduk tengok referee punya perangai...

Raiden said...

tipikal..dlam CL,

pihak lawan+ref+UEFA vs Chelsea

setiap tahun..

tapi secara jujur, ak rase The Blues mmg main tak bagus malam tadi..no offense..

esofagus said...

taktikal2..ape daa ancelotti ni..sakit hati aje aku tgk game semalam..