The Blues Army Live Chat

Ini permanent post. Teruskan membaca latest artikel kat bawah.

Monday, August 2, 2010

0 Perlukah Risau??

Chelsea menerima kekalahan kali kedua berturut2 dalam Pre-Season Match yang boleh dikatakan bertujuan sebagai pemanas badan sebelum musim EPL 2010/11 bermula..Kelmarin skuad The Blues tewas di tangan Eintrach Frankfurt 1-2, meneruskan nasib malang selepas tewas 3-1 di tangan Ajax minggu lepas..

Jika menentang Ajax, kita boleh berdalih dengan mengatakan hampir kesemua skuad dianggotai oleh pemain muda akademi, menenatnag Eintrach dah tentu alasan nie tak boleh dipakai..6 pemain dari 9 WC player yang merujuk kepada pemaian senior telah diletakkan dalam skuad utama namun Chelsea tetap tewas si tangan kelab murahan seperti kelab buah-buahan Franfruit juicy berry..

Dalam match nie, aku hanya boleh bagi ulasan pendek, kesilapan Hilario memberikan pasukan lawan gol pendahulu, sekaliguis meneruskan nasib malang kepada pengganti Cech, merujuk kepada kesilapan high profile Turnbull lawan Ajax minggu lepas..Gol Kedua juga agak malang selapas tarikan manja Matic dikatakan foul yang memberikan penalti untuk gol kedua Eintrach..Apa yang aku puji adalah aksi Van aanholt kerana berjaya membuka ruang untuk gol penyamaan dari lampard..Yup, memang superb budak Belanda nie...

Perlukah kita merasa risau?? Tak perlu kot, masih awal untuk memberi tanggapan negatif tentang potensi skuad ini..Pre Season bagi tak memberi banyak makna, kerana apa yang penting aksi dalam match sebenar iaitu apabila musim bermula nanti..Di Situ jika aksi yang sama ditonjolakn, baru aku akan agak goyang sket..Papepon aku dah nampak beberapa pemain muda yang diklihat berpotensi besar untuk menjadi star..Van aanholt, Sturridge, Bruma..Tak sabar nak tengok peningkatan diorang!!
Chelsea (4-3-3): Hilario; Ferreira (Mancienne h-t), Bruma (Carvalho h-t), Terry (c) (Ivanovic h-t), Cole (Van Aanholt h-t); Benayoun (Lampard h-t), Mikel (Essien h-t), Zhirkov (Matic h-t); Kalou (Sinclair 58), Anelka (Borini h-t), Malouda (McEachran 58).

Goal: Lampard 63
Booked: Malouda 36

Frankfurt (4-4-2): Nikolov (Fahrmann h-t); Ochs (Rode 68), Franz (Bellaid h-t), Russ, Tzavellas; Jung, Meier (Fenin 76), Schwegler (Heller 68), Kohler (Korkmaz 76); Amanatidis (Altintop 59), Gekas (Caio 59).

Goals: Ochs 24, Altintop (pen) 82

No comments: