The Blues Army Live Chat

Ini permanent post. Teruskan membaca latest artikel kat bawah.

Sunday, February 21, 2010

4 Serigala cap ayam


Memang puas ati!! Dengan kembalinya kita ke landasan kemenangan di tempat lawan dan Setan dipukul ombak biru rakan sama kaler, Evertonggas-The Blues kini mendahului carta liga dengan 4 mata!!

Menentang team serigala cap ayam (rujuk gambar), dah tentu Chelsea adalah pilihan utama dan ternyata prestasi The Blues tidak menghampakan walaupun away game sememangnya sering mengundang perasaan risau dan tak keruan kepada Fan2 The Blues seolah2 awek akan dirampas orang..



Dengan match bertemu Inter dalam pemikiran, dah tentu player The Blues kurang fokus dalam match nie dan Carletto dah menukar beberapa player untuk direhatkan menjelang match showdown Rabu nie..Carvalho direhatkan dan Ivanovic bermain sebagai partnership bersama JT, Ferreira dan Zhirkov lak menjadi pengapit..Lampard dikeluarkan sebab virus menyebabkan Joe Cole dan Malouda menjadi harapan menyumbang kreativiti di kawasan tengah..Ballack dan Mikel kekal sebagai anchor mf..manakala Anelka kembali dalam skuad berduet bersama Didi..

Fokus utama lawan Inter jelas menggangu fikiran dengan player tak bermain bersungguh2, tapi sebab team Wolves nie memang ayam, diorang bolos gak hasil umpanan Zhirkov yang tepat mencari kaki Didi yang sememangnya tak pernah gagal membocorkan mana2 gawang team lawan..Cech sememangnya dah improve di waktu yang tepat, tidak lagi menggelabah seperti dulu dan menjadi punca kita clean sheet semalam..beberapa save crucial di first half membolehkan match berakhir 1-0..

Second Half Cech sememangnya dah kembali kental, satu lagi tepisan pantas dalam kotak penalti menyelamatkan JT dari menjadi mangsa kegopohan clear bola tak kena atau ak boleh kata Jurus Tendangan Menyepak Angin yang sememangnya tak impressive..Tak cukup lagi save2 hebat, Cech melakukan assist, mungkin Lampard ajar kot, untuk membolehkan Didi mendapatkan gol kedua untuk Chelsea dan gol ke-25 untuk The King dalam season nie..

Satu yang merisaukan Zhirkov injured dan dikeluarkan minit 55 membolehkan Bruma masuk sebagai RB dan Ferreira swith ke LB..Yuri adalah harapan lawan Inter, tambah2 dengan ketiadaan Ash, dan jangan lupa the best right back Maicon sedia menanti nanti..Harap2 Yuri cepat sembuh..Jika tidak Ferreira perlu menjadi galang ganti, situasi berulang seperti apa yang dihadapi Bosingwa ketika mengawal Messi dulu..

Match berakhir dengan The Blues memperoleh 3 mata hasil kemenangan 2-0, setelah kesekian kalinya ramalan ak tersasar, kali nie prediction ak betul, haha..Kekuatan aura biru yang kuat semalam membolehkan Setan tersungkur dan Chelsea melebarkan jurang di persada liga..team antik Libepul pon takat seri je dengan team biru cair apeda..ak gelar minggu nie Blues Weekend!!....Rabu nie pon pertembungan dua team biru di Eropah, harap semua bersabar dan kumpul tenaga sehabis2nya untuk berjaga pagi nanti..KTBFFH!!

Match Highlight :






4 comments:

Umar_Lampard said...

haha xsabar nak tgk chelsea lawan inter hari rabu ni,huhu...keesokan harinya aku terima result,adoi

Raiden said...

rsult STPM ke??

Semoga ko ngan Chelsea dapat result terbaik nanti!!

eddie dewanaga said...

hail to mourinho...

hell to internazionale...!!!

Raiden said...

haha betul tu Eddie..gua sokong!!