The Blues Army Live Chat

Ini permanent post. Teruskan membaca latest artikel kat bawah.

Thursday, February 4, 2010

2 Don Capello : Dont play2!!

Pe tgok2!! Ade utang??

Pehh teringat mase kat sekolah, kalo sape yang nakal kantoi isap rokok, curi barang, ponteng kelas, saat2 yang paling menggerunkan dah tentu la masa dipanggil oleh Pengetua Sekolah masing2,,dan dalam kepala dah terbayang rotan zaman Pak Kaduk dulu yang gler besar..bese la senjata keramat Pengetua dulu2..Skang dah len, silap2 pengetua leh kena hambat ngan mak bapak..2 pasal bebudak skang dah liar..

Tersasul lak ak ke citer lain, tapi kat Chelsea ye lah nie bukan zaman kanak2, dan kesalahan John Terry bukan ciput cam bebudak sekolah, kes berat weh, ad ke bedal bekas awek orang, membe lak 2 dan die akan dipanggil oleh Pengetua Sekolah England berbangsa itali, The Godfather Don Capello..Paling cepat mungkin malam nie (pagi sok la ikut waktu kat malaysia) sebab ak bace Pengetua nie dah sampai kat england untuk pertemuan face to face dengan JT..

JT dikatakan xkan resign, dan nie bermakna Capello, ad dua pilihan samada pecat terry atau mengekalkan posisi die sebagai Captain England..Dengan WC hampir dekat, dah tentu posisi kapten perlu ditetapkan secepat mungkin untuk memantapkan mental para pemain..Walaupun ramai yang mahukan JT resign (sekadar yang ak baca kat Internet), bakal kapten lain seperti Shrek, Rio, Jerat, dan Super Frank yang disebut2 dikatakan x sanggup jadi bidan terjun..jadi bidan satu hal, nak terjun lagi..so sape nak jadi?? adakah Wayne Bridge??

"Kat Chelsea takde Bridge, Stamford Bridge ade la" kata Carletto

Walau papepon, Carletto dah clear statement yang JT masih akan menjadi Captain Fantastic buat Chelsea..

"He's the captain and he will be the captain. The players have never lost trust in him.

"I think not only the players, but the management and everyone at the club support him and his family."
Mungkin sebab Wayne Bridge dah takde lepas pindah ke Man City season lepas jadi xde gangguan kat kem Chelsea, berbeza kat kem England sebab Wayne Bridge nie termasuk lam skuad England, risau pecah belah le nanti..ak pon xkisah sangat pasal england sebenarnye, sebab ak sokong Germany, tapi sebab banyak player The Blues kat sini, so kena amik tahu gak la..

Semuanya bergantung kat Capello, seorang manager yang terkenal dengan polisi disiplin dan keras serta mentaliti yang kuat sebagai falsafahnya..Meeting personal menunjukkan Capello sedia mendengar kata2 JT sebelum membuat keputusan dan membuktikan die adalah seorang yang rasional dan takkan wat keoputusan terburu2.. Papepon kata2 akhir dari The Godfather Capello adalah permanent dan sume harus terima..bagi JT, kalo diberi peluang kedua, ko insaf le bebanyak, masuk le tabligh takpon jadi Protagonis bersama Mutu dalam drama sekuel Tersasar di Jalanmu 2 nanti..Ak tgok Anelka pon dah macam tabligh da..

Armband yangmenjadi rebutan ramai..ak rase kat Chow Kit pon ade jual..

2 comments:

K@mpung Chelsea said...

terry masih lagi akan jadi jadi ketua skuad england..gerrard,lampard,rooney semuanya xnak amik kaps kapten tu...

Raiden said...

harap2 camtu la..dari segi moral, mmg Terry tak layak..dari segi bolasepak, ak rase xde sape dalam skuad England yang bole jadi kapten se-fantastik JT..all depend kat Capello..