The Blues Army Live Chat

Ini permanent post. Teruskan membaca latest artikel kat bawah.

Tuesday, October 20, 2009

0 Undian Playoff WC 2010

Keputusan Play-off untuk WC 2010 Zon Eropah telah dikeluarkan secara rasmi selepas satu Perhimpunan Rasmi di Zurich semalam. Undian ini telah dilakukan di hadapan Jurulatih Antarabangsa yang terlibat (ataupun x layak lagi hehe..)Carlos Queiroz (Portugal), Matjaz Kek (Slovenia), Miroslav Blazevic (Bosnia Herzegovina) dan Alexei Mikhailichenko (Ukraine).

Nie keputusan undian :

Home (Nov 14)
Away
Portugal Bosnia-Herzegovina
Republic of Ireland France
Greece Ukraine
Russia Slovenia

Match pertama akan diadakan pada Nov 14 manakala Match kedua akan diadakan pada Nov 18.
Undian nie dilakukan berdasarkan ranking Fifa terkini iaitu France (ranking no 9), Portugal (10), Russia (12) and Greece (16) diletakkan dalam Pot 1, manakala Pot 2 terdiri daripada Ukraine (22), Republic of Ireland (34), Bosnia Herzegovina (42) and Slovenia (49).

Antara yang menjadi tumpuan ak rase mestilah game France ngan Portugal sebab dua2 nie kire Gergasi bolasepak r kalo xlayak malu siot..game yang best Ireland vs France bleh usha Keane lawan Anelka..Portugal vs Bosnia best gak Deco lawan Dzeko..haha nama pon lebey kurang je..Player The Blues yang terlibat dalam Play-off nie Anelka, Malouda, Bosingwa, Deco, Ferreira dan Carvalho..ALL THE BEST!!

No comments: